Fayoum en de piramides

Vind vrede in jezelf

Fayoum en de piramides: 20 tot 28 oktober '23

Ben je op zoek naar een reis die je diep met jezelf en met je innerlijk weten verbindt en dit in het unieke decor van de piramides en de woestijn?
Onze reis naar Fayoum en de piramides is een pareltje dat ons leidt naar onze eigen unieke wijsheid en naar onze hartfrequentie.
Deze elementen vind je in de reis:
– de piramides
– de koptische kloosters
– de ongeziene schoonheid van de Fayoum oase
– hopelijk het nieuwe museum in Giseh!
– yoga en meditatie en Pansori zingen voor de liefhebbers
– de kracht en de ondersteuning van een kleine groep gelijkgestemden.

De ganse reis speelt zich af in een straal van in en bij de 200 km rond Caïro. 
Geen verre verplaatsingen dus.
Resoneert dit aanbod met je, neem dan zeker contact op via mail of telefonisch: 0479/68.83.07

Wat je mag verwachten op deze reis:

Meer dan enkel de piramide van Giseh!

De piramides van Giseh en de Sphinx blijven een  adembenemende topper. We logeren met zicht op de piramiden en dit is een ervaring die lang bij je bijblijft. 
Naast de piramides van Giseh verkennen we ook: de rode piramide, de onafgewerkte piramide en de piramide van Sakkara. We laten ons als het ware onderdompelen in de wereld en de realiteit van de piramides. We komen op plaatsen waar je geen andere toerist om je heen ziet…
Onze gids voert ons, met zijn kennis en aanvoelen, dieper in de wondere wereld van de piramides.

De woestijn en oase van Fayoum!

Op nog geen 2 uur rijden van Caïro ligt een wonderlijk natuurgebied met de naam Fayoum. In de uitgestrekte woestijn kom je plots in een oase met een meer en  watervallen! Magische plek. Afhankelijk van de groep overnachten we in tenten of in een villa. 

Monastery of archangel Gabriel

De magie van oude kloosters en moskeeën

Het land van oude tempels heeft ook moskeeën, kerken en kloosters die inspirerend op ons inwerken. In Caïro bezoeken we de Mohamed Ali moskee en de religieuze wijk. 
Op een 100 tal km van Caïro bezoeken we verschillende kloosters en kerken in Wadi Natrun.

Transformerende reizen

De combinatie van het bezoeken van krachtplaatsen, en innerlijke ruimte creëren via meditatie en yoga ter plekke, maakt van onze reis een parel voor ons hart.
We nemen ook tijd om echt een groep te worden.
Wat leeft er in ieder van ons?
Door welke processen gaan we door?
Hoe ervaren we de krachtvelden van het oude Egypte? De kracht en steun van de groep ervaren we des te meer tijdens de meditaties die begeleid worden door Pansori klanken. Voor de liefhebbers is er regelmatig yoga. 

Deze reis verlengen!

Optioneel bezoek aan Tell Amarna.

Optioneel kan deze reis verlengd worden met 3 extra dagen en dit voor een bezoek aan Tell Amarna, de stad van Akhenaten en Nefertiti.
We vertrekken op 28/10 voor een 5 uur durende reis tot El Minya. Daar slapen we in een confortabel hotel met zwembad, vlak bij de Nijl. De volgende dag rijden we ongeveer 1 uur tot Akhetaton/Amarna. Daar bezoeken we verschillende tombes en de plaatsen waar de tempels en paleizen stonden. We slapen terug in ons hotel in El Minya. Op 30/10 bezoeken we de wijdere omgeving van Amarna en rijden nadien terug naar Cairo. 
De tijd van Amarna was uniek. Er kwam een nieuw  ‘eenheidsbewustzijn’ en de plaats inspireert ons nog steeds in deze zin.

Tomb of Akhenaten
Tomb of Akhenaten

Deelnemers getuigen:

Giseh vanop de dromedaris ...

De energie van de Sfinx in Giseh was intens. De rit op de dromedaris regelde Younes omdat mijn knieën niet meer mee wilden. Bijzonder om zo vanuit Giseh de piramides van Sakkara te zien. De drie dagen in de Fayoum vallei waren voor mij tot rust komen een met de natuur. De Abdella, bedoeinen gids liet ons beleven hoe zij in deze ruwe natuur eten maken, zich verschuilen voor de hitte, en hoe de Egyptenaren er nu leven. Bijzonder om hier deel van uit te maken.

De kracht van de mummies ...

In het museum voelde ik dat ik naar beneden mocht gaan. Bij de mummies aangekomen heb ik een prachtige energie mogen ontvangen. Een groep luidruchtige toeristen kwam langs. De supposten hadden het er druk mee. Maar de krachtige energie bleef ongestoord door mijn chakra’s heen stromen. Wat een mooie ervaring om zonder woorden en zonder daden in verbinding te mogen zijn.
 
 
 
 

Praktische info

Het programma dag per dag:

Dag 1: Aankomst in Caïro en transfer naar ons hotel of villa
Dag 2: Bezoek aan Sakkhara piramide en andere minder bekende piramides
Dag 3: Bezoek aan het museum van civilisatie of het nieuwe groot Egypte museum, indien geopend
Dag 4: Bezoek aan de grote piramides van Giseh
Dag 5: Bezoek aan de Koptische kloosters en overnachting daar
Dag 6: Onze tocht naar Fayoum begint
Dag 7: Fayoum
Dag 8: Fayoum en transfer naar hotel in Cairo, Giseh of Sakkara
Dag 9: terugvlucht naar België 

Inbegrepen in de prijs:

Alle logies 
De toegangstickets
Alle verplaatsingen
Ontbijt, lunch en water

Niet inbegrepen:

De vlucht: ieder boekt zijn eigen vlucht.
Heenvlucht: de vlucht van Egyptair op vrijdag 20 oktober 2023, vertrekkende vanuit Brussel om 16u15 en aankomend in Caïro om 20u30.
Terugvlucht: de vlucht van Egyptair op zaterdag 28 oktober, vertrekkende vanuit Caïro om 10u10 en aankomend te Brussel om 14u45.

– Avondmaal: In de Fayoum oase is het avondmaal inbegrepen. De andere dagen niet. Aangezien we vaak vrij laat onze lunch eten heeft niet iedereen ’s avonds nog een volledig avondmaal nodig. Daarom doen we het avondmaal apart.
Dranken bij de maaltijden
Visa bij aankomst in de luchthaven (25 euro)
Fooien voor chauffeur, kamermeisje, toiletbezoek, gids, … 
Optionele bezoeken zoals de binnenkant van de grote piramide van Giseh (reken op een 25 euro) of de binnenkant van de Sakkhara piramide. 

Vorig jaar konden we deze reis aanbieden voor 1475 euro op basis van een tweepersoonskamer en een groep van minstens 5 personen. De prijs voor de reis van 2023 wordt later berekend, omdat het Egyptisch pond erg aan het schommelen is.