In verbinding…

Op deze pagina laten we je op een meer poëtische wijze kennis maken met
Akhenaten en Nefertiti  en met Abydos

 

Offerings for the Iten

Akhenaten en Nefertiti.

We zijn in de 18de dynastie. Koning Amenhotep 3 regeert het rijk samen met koningin Tiye. Het was een tijd van expantie. Er werden nieuwe tempels en momumenten gebouwd en het land was in grote bloei. Ook de priesters waren machtig. Maar diende hun kennis het volk nog steeds? Waren hun daden puur? Of waren ze meer bekommerd over hun eigen macht?

Wat we weten is, dat de zoon van Amenhotep 3, Amenhotep 4  zijn naam veranderde in Akhenaten, de geliefde van de Aten (Iten). Hij trok weg uit het corrupte Luxor en koos een maagdelijk stuk grond om iets nieuws te beginnen. Deze nieuwe hoofdplaats noemde hij: Akhet-aten, de horizon van de Aten, nu gekend als El Amarna. 

Akhenaten en Nefertiti voelden dat nieuwe frequenties van licht en liefde de aarde wilden bewonen, alsof de hemelse bron zich dieper opende om de aarde te zegenen. Ze wisten – om een geleider te zijn voor deze nieuwe frequenties – hadden ze iets volledig nieuws te beginnen, ver van de machtige priesters van Amun. 

Terwijl we deze plaats bezoeken, duiken we diep in hun verhaal en laten we ons inspireren door het eenheidsbewustzijn van deze tijd. We laten onze cellen trillen op de frequenties van hun hart.


Abydos, van oudsher een bedevaartsoord en genezingsplek

De tempel van Abydos is op vele vlakken heel speciaal en is van ouds een belangrijk bedevaartsoord en genezingsplek geweest.

We vinden er 7 heiligdommen, die de 7 stralen van licht vertegenwoordigen. We ontmoeten deze 7 verschillende frequenties.

Naast de tempel staat het Osirion, het symbolische graf van Osiris, de god van de onderwereld.
De nacht is de ziel van Osiris. Met Osiris vind je licht in het duister.

SevensanctuaryofAbydos