autentieke reizen naar het oude Egypte
verwondering en verbinding

De piramides van dichtbij

Wist je dat er naast de grote piramides van Giseh nog veel meer piramides zijn?

Op deze reis bezoeken we naast de piramides van Giseh, ook de piramides van Sakkara, de rode piramide en nog enkele andere piramides in de regio.
Naast de grootsheid van de piramides ervaren we de grootsheids van de woestijn. Op nog geen twee uur van Cairo, komen we in een uniek stukje woestijn en beschermd natuurgebied: de oase van Fayoum.

Wil jij je laten voeden door de puurheid van de natuur en door de grootsheids van Egypte’s meest mysterievolle creaties?
Vergezel ons dan op deze unieke tocht!


Luxury place for those who appreciate professional help with their body and asthetic cosmetology. I personally love this place, and will be recommending it to all of my friends. Thank you for the amazing massage, it has really taken away the pain in my back and left me feeling relaxed!
Sandy Jones
Designer

We provide simple yet highly effective herbal treatments for your face and body. Individual approach and careful procedures for everyone depending on the skin type and allergies.

Special procedures that leave you feeling peaceful and relaxed due to the exotic treats from our cosmetologists! With every appointment you get a guarantee for using 100% high-quality and natural products.

We use organic cosmetics only. With the professional touch and the correct components, our spa experts do wonders with not just your body, but with your mind and spirit.

relaxing day

Treat Yourself to a Spa Weekend

Welcome to our professional spa salon where you can find any type of treatment for your specific needs or preferences! Every facet of daily life is aligned with the purpose of nurturing health, harmony, and spiritual growth and provides an experiential education in holistic living.

In verbinding met het oude Egypte

Hier sta je dan, oog in oog met de Sphinx. De piramides zichtbaar vanop je balkon…

Je hart gaat zingen. Je gedachten verstillen. Je voelt je opgenomen. 
Een groter weten dat diep in jouw verborgen ligt, mag zich tonen.
Je hele wezen mag zich openen en zich verbinden met kosmische dimensies.

Hier begint onze reis, een reis die ons leidt naar vele highlights van Egypte…

Sphinx

Ons programma:

26/11: Aankomst in de luchthaven van Cairo en transfer naar ons hotel in Giseh.

27/11: We bezoeken de site van Sakkara waar ook de piramide van Djoser staat. Deze piramide is gebouwd met 7 treden wat de weg naar de hemel symboliseert. ’s Avonds genieten we vanop ons dakterras van de ‘Sound and Light show’ van de piramiden.

28/11: We bezoeken het nieuwe nationale museum van Egyptische civilisatie. Het is hier waar zich ook de mummy’s bevinden.
Klik hier om de website van het museum te bezoeken.
De lunch nemen we in een oase van groen midden in het drukke Caïro: het Al Azhar park.
Na de lunch bezoeken we het oude Cairo waar we het religieuze centrum bezoeken.
Koptische kerk, synagoge en moskee bevinden zich er zij aan zij… Hier kan je ook snuisteren in de winkeltjes voor souvenirs.

29/11: Twee dagen zagen we ze reeds vanuit het hotel staan: de piramides van Giseh en de Sphinx. Nu gaan we ze echt van dichtbij bezoeken en wie wil kan ook de binnenkant bezoeken.  (We hadden gehoopt dat het nieuwe Egyptische museum open zou zijn, maar we vernamen zopas dat de opening nogmaals voor 1 jaar! is uitgesteld.)
Na de lunch vertrekken we naar El Minya, een trip van ongeveer 4 uur. We logeren er in een hotel met een ontzettend mooie grote tuin vlak naast de Nijl. Je kan je hier lekker verfrissen in het zwembad.

30/11 We bezoeken El Amarna, het vroegere Akhetaton. De ganse stad had en heeft nog steeds de frequentie van één grote tempel. We wandelen er langs en in de koninklijke graftombe van Akhenaten en familieleden, andere graven en de ruïnes van de tempels en paleizen. 

1/12: We bezoeken de wijdere omgeving van de oude stad. 
Aan de uiteinden van de stad vinden we grote uitgehouwen grens stelae. Ze gaven de reikwijdte van de stad aan. Wij bezoeken zo’n stelae en staan versteld van de afmeting en de pracht ervan.
Na het bezoek van de stelae trekken we verder en komen we in het Grieks Romeinse tijdperk van Egypte.
Na  de lunch vertrekken we naar Abydos. Na een rit van ongeveer 4 à 5 uur met de auto, kunnen we een verfrissende duik nemen in het zwembad van ons hotel.

2/12: We bezoeken de tempel van Abydos. Abydos was van oudsher een bedevaarts- en genezingsplek. Je vindt er niet één heiligdom in de tempel maar zeven. We duiken er in de symboliek van zeven, zeer sterk aanwezig in het oude Egypte. Hier vind je ook het Osirium, de symbolische begraafplaats van de god Osiris.
Na de lunch vervolgen we onze reis naar Luxor. Een trip van ongeveer 3 à 4uur rijden.

3/12: De laatste etappe van ons reis is Luxor. We bezoeken er de tempels van Karnak en Luxor. Wie wil kan een kijkje nemen in de soeks. 

4/12: Onze laatste dag blijven we op de westbank. We kunnen met de fiets naar de vallei der koningen. Hier dalen we af in de wijsheid van de graven. En voeden we ons voor een laatste keer met alles wat het oude Egypte ons te bieden heeft.

5/11: Tijd om terug te keren naar België. 

Deze reis werken we graag met de symboliek van de zon en de cyclus van de zon.
Hierbij zien we de piramiden als ‘de oorsprong‘, en de opgaande zon. We vullen ons met de energieën voor een nieuwe dag.
Amarna was zo’n speciaal moment in de geschiedenis en we zien het als de zon op haar hoogtepunt. Het ‘weten’ en doorvoelen van het licht, was zeer sterk.  We vertellen jullie uitgebreid over deze bijzondere stad die gebouwd werd door Akhenaten en Nefertiti. 
Abydos kunnen we dan weer zien als het eindpunt van een cyclus. De zon gaat weer onder en neemt een duik in de onderwereld van Osiris.
Na deze cyclus, eindigen we onze reis met een ‘must be’: Luxor.
We reiken je verhalen en mythologieën aan die je in verbinding brengen met het oude Egypte en tevens met je eigen multidimensionale zijn.

Kepher
bounderiestelae2 (2)
Abydos

Praktisch:

9-daagse reis langsheen de highlights van Egypte. Van 26 november tot 5 december 2021

Voor de vlucht: ieder boekt zijn eigen vlucht. 
De heenvlucht is de vlucht van  Egyptair MS726 vertrekkende vanuit Brussel op 26/11 om 15.20, aankomend in Caïro om 20.40.
De terugvlucht is de vlucht van Egyptair MS 63 vertrekkende vanuit Luxor op 5/12 om 8.25. Gevolgd door de vlucht van Egyptair MS725 vertrekkende vanuit Caïro om 10.35 en aankomend in Brussel om 14.25.

De prijs is afhankelijk van de grootte van de groep en bedraagt: 
voor een groep tussen de 6 tot 8 personen: 1250 euro
voor een groep van 9 tot 10 personen: 1150 euro
Toeslag 1 persoonskamer voor deze reis: 175 euro

Inbegrepen in de prijs:
Logies 
Ontbijt en lunch 
Toegangstickets
Alle verplaatsingen in een privé-busje voor onze groep

Niet inbegrepen:
Vlucht van en naar België
Avondmaal (voor 5 à 10 euro kan je al goed eten in Egypte)
Dranken
Visa bij aankomst in de luchthaven (25 euro)
Optioneel bezoek aan het oude Caïro
Fooien voor chauffeur, kamermeisje, toiletbezoek, gids, … 
Tickets van optioneel te bezoeken plaatsen zoals de binnenkant van de grote piramide van Gizeh (11 euro) en het graf van Toetanchamon (17 euro).
Aangezien de opening van het GEM reeds vele malen is uitgesteld, hebben we dit ticket nog niet in de prijs berekent. (22 euro)